Politika

Bakan Tunç'tan İmamoğlu'nun yargı eleştirilerine sert yanıt: Kara propaganda

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ekrem İmamoğlu'nun yargı eleştirilerine karşı "kara propaganda" açıklaması yaparak, yargıyı karalamaya yönelik her türlü girişime karşı olduklarını vurguladı.

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Hukukun Üstünlüğü Endeksi" üzerinden yaptığı eleştirilere sert bir yanıt verdi. Tunç, bu tür eleştirilerin "kara propaganda" olduğunu belirterek, yargının karalanmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi.

"Kara propaganda" tepkisi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'da düzenlenen AK Parti Bartın Merkez İlçe 8. Olağan Kongresi'nde gündemi değerlendirdi. İmamoğlu'nun hukuk endeksi üzerinden yaptığı eleştirilerle ilgili açıklama yapan Tunç, “Bunlar tamamen ülkemiz için yapılan kara propaganda” dedi ve muhalefet partilerinin, güvenilmeyen ve bilimsel kriterlere dayanmayan endekslerin sözcülüğünü yaptığını öne sürdü.

Yargı sistemindeki reformlar ve 15 Temmuz'a dönüş

Tunç, Türkiye'deki yargı sisteminin halkın yargısı olduğunun altını çizerek, "Yargımız, 15 Temmuz'da darbecilere karşı milletimizin yanında durarak başarı sağladı. Bugün, vesayetçi anlayışı özleyenler, geçmişteki yargı anlayışını arayanlar, yargının milletin yargısı olmasını hazmedemiyor” ifadelerini kullandı.

Endekslerin güvenilirliği sorgulandı

Bakan Tunç, Türkiye’nin hukukun üstünlüğü endeksinde alt sıralarda gösterilmesinin bir "saçmalık" olduğunu belirtti. Özellikle, Türkiye'yi hukuka güven endeksinde düşük sıralarda gösteren bu tür değerlendirmeleri eleştirerek, bu tür endekslerin bilimsellikten uzak olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Yeni anayasa ve yargı reformu hedefi

Tunç, yargı reformuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa hedefini dile getirerek, Türkiye'nin hukukun üstünlüğüne dayalı, öngörülebilir ve adil bir yargı sistemine ulaşmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanının önümüzdeki günlerde Yargı Reformu Strateji Belgesini açıklayacağını belirtti.

Demokratik, katılımcı yeni anayasa

Tunç, ülkenin yeni bir anayasa ihtiyacını da dile getirerek, mevcut anayasanın vesayetçi ruhunu ortadan kaldıracak bir değişim sürecine girileceğini belirtti. Türkiye yüzyılı hedefiyle yola çıkıldığını ve Cumhuriyetin ikinci yüzyılına katılımcı, demokratik bir anayasa ile başlanacağını ifade etti.