Diyarbakır

Prof. Dr. Erol Bayhan’dan çiftçilere tarımsal eğitim

DİKKAD tarafından düzenlenen üç günlük eğitim programında, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Erol Bayhan, çiftçilere biyoteknik mücadele yöntemlerini öğretiyor. Programda, yerli ve milli ürünlerin önemi vurgulanırken, aşırı sıcağın etkilerini azaltmak için kaolin kili kullanımı öneriliyor. Eğitim, 17 Eylül’de başladı ve 19 Eylül’de sona erecek.

Abone Ol

AMED TV- DİKKAD tarafından düzenlenen 3 günlük eğitim programı, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Bayhan'ın biyoteknikle mücadele konusundaki bilgilerini çiftçilere aktarmasıyla başladı.

Programın ilk gününde, çiftçilerin sorularını yanıtlayan ve tarımsal faaliyetlerde yerli ve milli ürünlerin tercih edilmesinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Bayhan, ata tohumunun korunmasına dikkat çekti. Yazın aşırı sıcaklarından koruma yöntemi olarak kaolin kili kullanımını öneren Bayhan, doğru ilaçlama ve zararlı böceklerle mücadele konularında da bilgiler sundu.

Eğitim programına İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rifat Arik, Dicle Kırsal Kalkınma Grubu Derneği Başkanı Mehmet Şahinoğlu, DİKKAD Müdürü Rıdvan Bal, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi Yeşim İçli, Dicle Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Aydın ve birçok çiftçi katıldı.

3 gün sürecek eğitim programı 17 Eylül’de başladı ve 19 Eylül’de sona erecek.