AMED TV - Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medya üzerinden duyurduğu açıklamada, 2024-2025 akademik yılı için üniversitelerin örgün eğitim programlarına yeni kayıt yaptıracak öğrenciler ve ara sınıf öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvurularının başladığını belirtti. Başvurular, 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

başvurular 12 kuruluş tarafından değerlendirilecek

Ağustos ayının enflasyon rakamları açıklandı: İşte TÜİK ve ENAG arasındaki fark Ağustos ayının enflasyon rakamları açıklandı: İşte TÜİK ve ENAG arasındaki fark

Başvurular, 12 farklı kurum ve kuruluşla koordineli olarak değerlendirilecek. Öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin bilgiler alınacak ve bu beyanlar, Yükseköğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından incelenecek.

Yerleştirme sürecinde, ailenin gelir durumu ve sosyal koşulları ile öğrencinin akademik başarısı göz önüne alınarak değerlendirme yapılacak.

Kaynak: Haber Merkezi