AMED TV - 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerini tamamlayan binlerce öğrenci, üniversiteye yerleşme hayallerini gerçeğe dönüştürmek için sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Adaylar, ÖSYM’nin tercih sonuçlarını hangi tarihte duyuracağını merakla araştırıyor.

2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adayların üniversiteye yerleşme sürecinde en çok merak ettikleri konulardan biri olan 2024 YKS tercih sonuçlarının, 4 Ağustos'ta sona eren tercih sürecinin ardından yaklaşık iki hafta içinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM'nin, sonuçları 19 Ağustos'ta başlayacak üniversite kayıtlarından önce erişime açacağı tahmin ediliyor.

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Ağustos ayının enflasyon rakamları açıklandı: İşte TÜİK ve ENAG arasındaki fark Ağustos ayının enflasyon rakamları açıklandı: İşte TÜİK ve ENAG arasındaki fark

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, kazanan adaylar üniversite kayıt süreçlerine geçecekler. 19-23 Ağustos tarihleri arasında üniversitelerde fiziki kayıtlar gerçekleştirilecek. Elektronik kayıt işlemleri ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak.

Kaynak: AMED TIMES