AMED TV - Zengin akarsu kaynakları, çeşitli ve renkli bitki örtüsü, geniş meralarıyla doğanın zenginliğini yansıtan kent, aynı zamanda zengin hayvan varlığıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Bu özellikleri, kenti hem tarım hem de hayvancılık açısından önemli kılıyor.

Son yıllarda bitki çeşitliliğinin giderek arttığı bu kentte, devlet desteğiyle düzlük alanlarda ayçiçeği ekimi de yaygınlaşarak önemli bir yer tutuyor.

Amedtimes Ayçiçeği3

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, ayçiçeğinin yaygın yetiştirildiği Tezeren köyü yakınlarındaki tarlalarda incelemelerde bulunarak çiftçilerle bir araya geldi.
Hüseyinoğlu, ayçiçeğinin diğer kültür ürünlerine göre sıcak ve soğuğa daha çok dayanıklı olduğunu ifade etti.

Ayçiçeğinde su ve gübre ihtiyacının daha az olduğunu belirten Hüseyinoğlu, "Özellikle Türkiye'nin her tarafında ekimi yapılabilecek bir ürün. Bölgemizde de son dönemlerde ayçiçeği ekim alanı artmaktadır. Yağlık ve çerezlik olarak ekimi yapılıyor. 2021 yılında 23 dekarlık alanda ekim alanı olan ayçiçeği bu yıl 35 bin dekara kadar çıktı. Bu yıl en fazla çerezlik ekim alanına ulaşmış bulunmaktayız" diye konuştu.


Amedtimes Ayçiçeği2

“Hasadın eylül ayında yapılması planlanıyor”

Diyarbakırlı Narin’in adı Kilis’te bir parka verildi Diyarbakırlı Narin’in adı Kilis’te bir parka verildi

Her zaman çiftçilerin yanında olduklarını dile getiren Hüseyinoğlu, "Geçen sene üreticilerimize toplamda 3 milyon lira destekleme ödemesi yapıldı. Ayçiçeğinin hasat süresi yaklaşık 120 gün sürmektedir. İlimizde de hasadın eylül ayında yapılması planlanıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA