AMED TV - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bazı özel sağlık kuruluşlarında meydana gelen bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını kararlaştırdı. Bu karar, siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle alındı.

Önergenin kabul edilmesinin ardından milletvekilleri, bebek ölümlerinin araştırılmasına yönelik görüşlerini dile getirdi. Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, toplumun kendisini bir “iğneli fıçının” içinde hissettiğini belirterek, iktidarın sağlık politikalarını eleştirdi. Özdağ, insanların güven duyacakları bir sistemin kalmadığını ve ülkenin bilinçli bir şekilde kötü yönetildiğini öne sürdü.

Özdağ, sadece "yenidoğan şebekesi" değil, aynı zamanda "kanser, tıbbi cihaz/malzeme, kalp krizi, laboratuvar, diyaliz ve ilaç şebekeleri" gibi başka sorunların da olduğunu ifade etti. Ayrıca, yaşanan olaylar devam ederken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ödemelerinin sürdüğünü vurguladı. Araştırma komisyonunun kurulmasının önemini vurgulayan Özdağ, “Umuyorum ki bu komisyonun hazırlayacağı rapor, TBMM'ye sunulur ve buna uygun yasalar çıkarırız” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Türkiye’nin koruma altında olmayan bir ülke haline geldiğini söyleyerek, bakanlardan yanıt alamadığı soru önergelerinin takip edilmesi gerektiğini belirtti. "Bu alçak çetelerle hep beraber mücadele edelim" diyen Çömez, Meclis'in sorumluluğuna vurgu yaptı.

CHP'li Meclis üyesi gazeteciye saldırdı: Gözaltına alındı CHP'li Meclis üyesi gazeteciye saldırdı: Gözaltına alındı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, bebek ölümlerine neden olanları “katil sürüsü” olarak nitelendirerek, yaşanan olayların ciddi bir vicdan sorgulamasına neden olduğunu ifade etti. Zırhlıoğlu, sağlık çalışanlarının baskı altında kalmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Demokrat Parti (DEM) Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ, sağlıkta dönüşüm programının özel sektöre terk edilmesiyle ortaya çıkan sorunları gündeme getirirken, sağlık hakkının hiçe sayılmaması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Murat Emir, bebek ölümlerinin herkesin vicdanını yaraladığını ifade ederek, sağlık sistemindeki sorunların üstüne gidilmesi gerektiğini belirtti. Emir, “Bu sistem neden çalışmadı, neden göz ardı edildi?” sorularını gündeme getirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Ümmügülşen Öztürk, masum bebeklerin hayatının ticari bir malzemeye dönüştürülmesini kınayarak, toplumun güveninin sarsıldığını dile getirdi. Öztürk, “Bu çürük elmaları ayıklayacak ve Türk adaletinin hak ettikleri en ağır cezayı vermesini sağlayacağız” dedi.

Görüşmelerin ardından, tüm siyasi parti gruplarının kabul oyu ile 22 üyeden oluşacak komisyon kuruldu. Komisyon, 3 ay süreyle çalışacak ve gerektiğinde Ankara dışında da incelemeler yapabilecek.

Kaynak: AA