Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolmasının ardından, 19 gün sonra 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi’nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin dava Diyarbakır Adliyesi'nde görülmeye başladı.

Narin cinayeti davasında 26 Aralık'ta başlayan ikinci duruşmada, ikinci güne gelindi.

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davanın ikinci duruşmasının ilk günü 14 saat sürdü. Duruşmada, "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle Narin’in annesi Yüksel Güran, amcası Salim Güran ve ağabeyi Enes Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunduğu dereye taşıyan komşuları Nevzat Bahtiyar yargılanıyor.

Diyarbakır'da devam eden Enes Güran davasında, avukatlar savunmalarını sürdürüyor. Enes Güran’ın avukatı Mahir Akbilek, bilirkişi raporlarına itirazda bulunarak, raporlarda yer alan ifadelerin geçerliliğini sorguladı. Akbilek, “Bilirkişi görünümlü tanıklar” tanımını kullanarak, raporlarda yer alan kişilerin dayanaklarını sorguladı ve yasal olmayan bir durumu savunmayı reddetti. "Bu rapor dayanak olarak kendisini gösteriyor. Bizim açımızdan bunlar tanık," dedi.

Akbilek, savcılığın iddianamesindeki eksikliklere de dikkat çekti. Cinayet senaryosunun olmadığına vurgu yaparak, senaryonun eksik olmasının bir kasten öldürme yargılamasında büyük bir boşluk oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, "Olası fail" kavramına itiraz eden Akbilek, müvekkilinin suçunu tanımlayan somut bir delil olmadığını ve bu tür soyut suçlamaların yargılamayı zorlaştıracağını ifade etti.

Salim Güran, son savunmasında siyasete sığındı: “Biz vatan haini değiliz” Salim Güran, son savunmasında siyasete sığındı: “Biz vatan haini değiliz”

Çelişkili ifadeler ve motivasyon sorgusu:
Diğer avukatlar da davada dikkat çeken savunmalar yaptı. Enes Güran’ın ikinci avukatı Demir, katil zanlısı Nevzat Bahtiyar’ın çelişkili ifadelerini gündeme getirdi. Bahtiyar'ın, ilk ifadesinde Narin'in cesedini gördüğü iddialarına karşı verdiği çelişkili yanıtları eleştiren Demir, “Nevzat Bahtiyar, Narin’in cesedinin bulunduğu bölgeyi biliyor, ama ilk ifadesinde bunu inkâr ediyor,” dedi. Demir, Bahtiyar’ın motivasyonunun samimi olmadığını savundu.

Sanıklar mı, fail mi?
Avukat Muhammet Fatih Demir de, sosyal medyada ve kamuoyunda yapılan yargılamaya karşı uyarılarda bulundu. “Sanıklar değil, fail yargılansın,” diyen Demir, halkın suçluluk önyargısı ile hareket ettiğini ve adaletin sağlanması için doğru bir yargılama sürecinin önemini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi